Ontarria Mitolojisi -1-

Ontarria evreninde değişik inançlar vardı. Bunlardan bir tanesi; Yuwas İnancıydı…

Bu inanca göre Yuwas ve 8 çocuğu vardı. Bunların her birinin farklı görevleri olmakla beraber Yuwas Baş ( Baba Tanrı) diğer çocukları ise Enru ( Işığın tanrısı ), Orax ( Karanlığın Tanrısı), Nileis ( Gölge Tanrıçası), Kinyan ( Ateşin tanrısı ) Minkei ( Suyun Tanrıçası ), Misa ( Sevginin ve Duyguların Tanrıçası ), Umai ( Doğanın Tanrısı ), Aesy ( Havanın Tanrıçası)…

Tanrı Yuwas Ontarria’yı yarattı, Bütün çocuklarına ise güçlerini kullanmasını emrederek Ontarria gezegenini şekillenmesine olanak sağladı.

Tanrı Yuwas ve 8 çocuğu Sirius yıldızına çok yakın bir parçada yaşıyorlardı. Yaşadıkları bölgeye Orbkivel ( Edyari dilinde; “Cennet” ) deniliyordu. Orbkivelde huzur var, Yeşilliği ile zengin ve 8 tanrının güçleriyle gün geçtikçe şekilleniyor, gelişiyordu. Ontarria’da yaşayan ırklar’ın nerdeyse çoğu bu inanca sahipti. Yuwas inancına göre günahlar şunlardı;

1- Asla hırsızlık yapma, gün geldiğinde Orbkivel’i besleyen ateşte 1000 yıl boyunca ellerin yanar.

2- Asla zorunda olmadıkça Savaşma!

3- Asla bir kadının isteği olmadan ona dokunma!

4- Asla Tanrı Yuwas ve 8 Tanrıya sadakatini, saygını bozma!

5- Yuwas inancında tek bir ibadet vardır, O’da Ontarria doğasına, canlılarına, ve tanrılarına değer vermek, önem vermektir.

6- Tek İbadeti Aksatma!..

Bu inançlar Tanrı Yuwas’ın özel istekleri değil, Irklardan ırka değişmekte ve Yaşayan kültürlere göre değişim olmaktadır. Tanrı Yuwas’a bağlılığı ve toplumsal ahlak, düzeni için bu tarz uydurmalar ortaya çıkmıştır.

Aynı dünyamızda var olan Mitolojilerde ki gibi bir çok destan ve efsanesi vardır. Tanrıların birbirlerine olan aşkları, savaşları, olayları, birer efsane olarak anlatılılmaktadır.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın