HAVANIN TANRIÇASI “AESY”

Havanın Tanrıçası Aesy, en hafif rüzgarın son esintisinden yaratılmıştır. Çok asil, soğukkanlı bir duruşa ve karaktere sahiptir. Bilge ve eğitmendir. Bir tanrıça olmasından ziyade hemde bir kraliçedir. Kendisi Ontarria’da Enru’nun yarattığı ırklardan biri olan Edyar ırkının kralıyla evlenmiş ve kraliçe olmuştur. Tanrıların Savaşından sonra Ontarria’da barış sağlamak için en güçlü ırk olan Edyar kralı Aego ile stratejik ve politik bir evlilik gerçekleşmiş, ölümsüz ve yarı tanrıça olanda bir kızı olmuştur. Kızının adı Mikueya’dır ve En güçlü Edyarlardan bir tanesidir.

Aesy Tanrıların Savaşında Orax’a son darbeyi vurup onu hiçliğe gönderen kişidir. Böylelikle de Mızrağı büyülenmiş ve Mızrakta ki Mavi Rüzgar Bayrağı çok sonradan kurulacak olan Gök Kurt Lejyonuna sembol olmuştur. Mızrağı havayı her türlü kontrol etmekle beraber aynı zamanda havanın durumunuda değiştirebiliyordu.

Aesy ise Son Umut savaşında Agnor Kralı tarafından öldürülmüştür. Edyarlar Agnorlara karşı krallık olarak ilk mağlubiyetini almıştır. Hem Kral Aego ve Tanrıça Aesy güçleri yetmemiş ve can vermişlerdir.

Can verdikten sonra ise Ontarria’da barış kalmamış, On yıllar boyu sürecek olan İki büyük Krallığın savaşı başlamıştır.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın